RC - VRAŽDA NA BLATECH

Přeji krásný sváteční den!


Ráda bych vám dnes představila knihu, kterou jsem nedávno dočetla, a napsala vám můj názor na ni.
Knihu jsem získala k recenzi od nakladatelství Cosmopolis, které spadá pod nakladatelským dům Grada. Jedná se o detektivku odehrávající se v Německu, v Kolíně nad Rýnem. Tuto knihu jsem opět četla ve společném čtení s Marcelou ze Zaostřeno na knihy.


O knize: Na blatech v chráněné krajinné oblasti, pár kilometrů od Kolína nad Rýnem, je nalezeno tělo mrtvé dívky. Po prvním ohledání vše nasvědčuje tomu, že byla zavražděná. Nakonec jsou poznatky z místa činu to jediné z čeho může komisař Florian Kossler a forenzní specialistka Julia Schwarzová při vyšetřování vycházet. Tělo mrtvé dívky bylo totiž během přepravy na pitevnu ukradeno. Pátrání však místo ztraceného těla odhalí další oběť. Jediným spojením mezi případy se zdají být podivné symboly, které mají mrtvé dívky vytetované na břichu. Jaký význam mají tyto barevné symboly? A podle jakého klíče si vrah své oběti vybírá? Na to budou muset přijít vyšetřovatelé.

Kolik dívek musí zemřít, než bude vrah dopaden?

Můj názor: Kniha se mi jako celek líbila. Když nebudu počítat prolog, který byl velice košatý, tak mě začátek knihy lehce nudil a přišel mi skoro “o ničem”. Avšak kapitoly jsou poměrně krátké a nabádají k dalšímu čtení, během kterého dostal děj spád i záživnost a tu si pak nesl po celou dobu až do konce. Kniha se poté četla rychle a prakticky sama. Což je pro mě velký plus, že když už musím knihu odložit, tak se pak snadno znovu začtu.
Až na pár výjimek jsme se o postavách z knihy moc nedozvěděli. Autorka dle mého názoru spíše vsadila na zajímavý děj, než na to, aby postavy více vykreslila. Mě osobně tato skutečnost moc nevadila, ale jiným čtenářům by mohla. Mě stačilo, že mě příběh bavil a přišel mi propracovaný, zajímavý a nevšední zároveň. 

Hodnocení: 4/5⭑

Medailonek:
Název: Vražda na blatech
Autor: Catherine Shepherd
Originál: Mooresschwärze/2016
Série: Julia Schwarz 1
Nakladatelství: Grada / Cosmopolis
Žánr: detektivka/napětí
Překlad: Řežábek Rudolf 
Rok vydání v ČR: 2020
Počet stran: 312


O autorce: Catherine Shepherd (nar. 1975)
- je německá autorka bestsellerů. S rodinou žije v malém městečku Zons na řece Rýn. Původně se sem přestěhovala, aby byla blíž ke své práci ve velké německé bance v Düsseldorfu. Nicméně středověká atmosféra městečka a vydávání vlastním nákladem namíchali ducha psaní, který v ní nečinně dřímal mnoho let. Pak začala psát a výsledkem je série krimi novel ze Zonsu, mix skvělého thrilleru a tajemného příběhu ze středověku.


Jestli jsem vás na knihu nalákala, tak si knihu můžete zakoupit na stránkách nakladatelství Grada, kterému tímto ještě jednou děkuji za poskytnutí knihy k recenzi.  

Přeji hezké čtení, 
Vaše ൬ermaidka


Publikováno dne: pondělí 6.července/2020 v 16:00h

Komentáře

  1. Mě se kniha líbila hodně. Julii i Floriana jsem si oblíbila, skvěle se doplňovali. Jen toho Floriana mohla autorka více popsat, to je pravda. Přesto v tom nevidím problém. Samotné vyšetřování mělo hlavu a patu a bylo to dobře promyšlené. Ráda bych si od autorky přečetla i jiné knihy, pokud budou přeloženy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, jak jsem psala, mě to že byly postavy málo vykreslené vůbec nevadilo, protože pro mě byl hlavní ten poutavý děj. Také jsme koukala na stránky autorky, mohly by být přeložený aspoň ty knihy s Julií, když ne víc. :-)

      Vymazat
    2. Tak to určitě, já bych se vůbec nezlobila :) Ráda bych také věděla, jak se autorka rozepsala a jaké další případy nachystala Julii a Florianovi. A kam posunula ty dva :)

      Vymazat
  2. Myslím, že pro mě by méně propracované charaktery postav, byly spíše mínusem. Mám ráda, když jsou postavy uvěřitelné a jejich charakter a povaha jsou uvěřitelné. :) Na druhou stranu, knize rozhodně nelze upřít na zajíamvosti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to v téhle knize nevadilo, daleko víc jsem byla napnutá ze zápletky :-)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za váš komentář a čas strávený u článku. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

NOVÉ KOUSKY Č.12

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí