RECEPT - RYBÍZOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU Z OVESNÝCH VLOČEK
Dneska opět nevšední a hlavně neknižní článek!
Po pěti měsících přináším další z mých receptů
na něco dobrého a sladce kyselého.
V neděli jsem si totiž řekla, že něco upeču a v mrazáku jsem našla rybíz. Hned mě napadlo, že by bylo na čase ho
spotřebovat, neboť letní sezóna přijde ani se nenadějeme a budu mít od táty
rybíz čerstvý.
Samozřejmě se s vámi podělím o fotografie i recept :-)
RYBÍZOVÝ KOLÁČ S OVESNOU
DROBENKOU
Ingredience:
Rybíz (červený) rozmražený – já měla 500ml vaničku od zmrzliny
:-)
200g hladké bílé špaldové mouky
1 kelímek bílého jogurtu (200g)
1 vejce
2 lžíce datlového sirupu
2 lžíce medu
15g rozpuštěného másla
Postup:
Mouku v míse smícháme s vajíčkem a bílým jogurtem a kypřícím práškem, přidáme rozpuštěné máslo, datlový sirup a med. A těsto utřeme do hladka. Díky datlovému sirupu budeme mít takovou narůžovělou barvu. Těsto rozetřeme do vymazané formy (já použila dortovou o průměru 20 cm). Poklademe rybízem.
Já jsem ho navíc poprášila moučkovým cukrem, aby nebyl tak kyselý.
Navrch posypeme drobenkou, kterou si připravíme z následujících ingrediencí:
Já jsem ho navíc poprášila moučkovým cukrem, aby nebyl tak kyselý.
Navrch posypeme drobenkou, kterou si připravíme z následujících ingrediencí:
100g jemných ovesných vloček
80g másla
50g mletých vlašských ořechů
50g třtinového cukru
Vše spolu zamícháme. Máslo můžeme dát rozpustit, a nebo použít změklé. Pokud použijete změklé doporučuji dělat ručně, aby se máslo krásně spojilo s vločkami.
Pečeme při 180 stupních asi 20 – 30 minut,
podle trouby.
Přeji Všem, kdo recept vyzkouší - Dobrou chuť!
Vaše ൬ermaidka
Publikováno dne: pondělí 24.dubna/2017 v 17:00
Sakra, to jsem neměla vidět! Teď se budu muset v kuchyni taky činit. Miluji koláče, čaj a knížky! :D
OdpovědětVymazatParádní jednoduchý recept, určitě byl koláč výborný. :)
Zdraví Anita
Chutnal nám :)
VymazatVyzkoušej :-)
Páni! Tak ten vypadá výýýborně! :D Až budu mít rybíz, určitě vyzkouším! U nás se kyselé miluje :)
OdpovědětVymazatKdyž si vzpomeneš, dej pak vědět, zda chutnal :)
VymazatJá si budu muset pořídit formu. Stále častěji narážím na recepty na koláče a ten tvůj vypadá pravdu úžasně. Zrovna nedávno jsem přemýšlela, co s tím rybízem v mrazáku provedu :D Musím co nejdříve zkusit :)
OdpovědětVymazatTaké mi dlouho trvalo pořídit si formu, nakonec mi ji darovala bývalá kolegyňka ;D
VymazatKoláč vyzkoušej a dej pak vědět ;)
Zdravé a chutné!! Miluji takové recepty. Strašně ráda dělám Makovec s chia semínkami. Vyzkouším,draha polovička pořád chce rybíz a koláč :D
OdpovědětVymazatTak makovec není bohužel nic pro mě - nemůžu mák :(
VymazatPokud se do receptu pustíš, přeji ať chutná :)
Koláč vypadá skvěle, hned bych ochutnala :)
OdpovědětVymazatOd té doby, dělám velmi často zapečené/karamelizované vločky :-)
Vymazat