DUBEN - 4. Ohlédnutí

Hezký středeční den,


dneska se společně podíváme zpět do dubna, protože jsem do teď nesepsala rekapitulaci za svým čtecím dubnem a tímto článkem, bych to ráda napravila.
Duben, byl pro mě celkem náročným měsícem, co se týče četby. Jelikož jsem první týden strávila na lyžích ve Franci, a světe div se – bez knížky. Teda měla jsem s sebou čtečku. Ale nakonec jsem ji prakticky neotevřela. Jen chvíli v autobuse, ale to nám pak pustili film a já se nedokázala soustředit na čtení a nepošilhávat u toho na Kameňák. :-D A během pobytu na čtení nebyl čas, protože po večerech jsme hráli „kostky“, a mě to tak šlo, že jsem raději vyhrávala, než si četla. :-D 


Z toho důvodu jsem svojí první dubnovou knihu otevřela až od druhého dubnového týdne. Přesto se mi podařilo přečíst můj standardní počet – tedy tři knihy. Což mne samotnou překvapilo, ale pravdou je, že jedna ze čtených knih byla útlá. 

Myslím, že je na čase vám ukázat, které tři knihy mi dělaly v dubnu společnost.

1) Tou první knihou byl Obchodník s hudbou z pera Rachel Joyce. Jednalo se o můj další recenzní výtisk od nakladatelství Cosmopolis.cz, který se mi četl velice dobře. Příběh o Frankovi a jeho lásce k hudbě a gramodeskám mi přirostl k srdci. A záhadná Else tomu přidala na zajímavosti. Místy jsem sice měla sice pocit, že se příběh občas vleče, nebo naopak bych některé záležitosti vypustila. Ale to jde jen o můj „skromný“ názor. Na knihu již vyšel i můj názor, který si můžete přečíst zde

2) Jako druhá dubnová kniha mi přišla do ruky Vířivka od české autorky Lucie Konečné. Tato kniha je zároveň i jedním z dubnových přírůstků. Přinesl mi ji otec, který knihu vyhrál v soutěžní křížovce. Vířivka byla kniha o Heleně, která se po dvanácti letech vrátila z vězení. Jako jedno z prvních si pronajme byt – garsonku, kde je místo „koupelny“ zabudovaná uprostřed obýváku vířivka. Postupně nám hlavní představitelka odkrývá svá tajemství a důvod toho, proč skončila ve vězení, a zda zaslouženě. Opět nevšední čtení, které mi ubíhalo a mělo spád, příběh na mne působil uceleně a hlavní představitelce jsem v jejím „novém životě“ fandila. 

3) U poslední knihy má volba padla na knihu od autora Johna BoynaChlapec na vrcholu hory. Tento příběh z období druhé světové války je poměrně mraziví, ačkoliv je psaný pro mládež. Je o chlapci Pierrotovi, který se jako sirotek ocitá u jediné příbuzné – tety, která je shodou okolností hospodyně v horském sídle Adolfa Hitlera, Berghofu. Hocha si vezme pod ochranná křídla sám Führer. Jaký to bude mít na chlapcův vývoj osobnosti vliv, zjistíte, pokud si tuhle knížku přečtete. A věřte, že v podobě Boynových knih nelze udělat chybu, jelikož autor píše neuvěřitelně čtivým a lidským způsobem.

Během dubna jsem přečetla 660 stránek.

Do poličky knih k přečtení mi přibyly celkem tři knihy:
Již přečtená Vířivka,
Poslední gambit,
A na nebi čekají hvězdy.

Mé suma sumárum hlásí 51 knih k přečtení.

Nyní jsme již na konci dubnového ohlédnutí.

Zajímalo by mne, zda jste četli některou ze zmíněných knih, nebo se na některou chystáte?


Krásný slunný den přeje,
Vaše Mermaidka


Publikováno dne: středa 5. června/2019 v 10:15h

Komentáře

  1. Vidíš i přes flákání na dovolené a nečtení, jsi přečetla svůj standardní počet :-) Gratuluji :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc děkuji za váš komentář a čas strávený u článku. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

NOVÉ KOUSKY Č.12

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí