MÉ PŘÍRŮSTKY - 2. čtvrtletí

Zdravím všechny!


Zase po čtvrt roce bych vám ráda ukázala, co za knihy mi přibylo. Jediné přírůstky, které jste viděli z tohoto období byly ty, co jsem si přinesla z květnového Světa knihy. Samozřejmě v tomto článku připomenu i těch sedm knih. 

Jelikož se zdá, že to bude o něco delší článek, než ten za první čtvrtletí, tak nebudu zdržovat a pustím se do představení prvních tří knih, které mi přibyly během dubna.


Duben - v prvním měsíci 2. čtvrtletí mi (jak jsem již výše napsala) přibyly tři knihy. Z toho jsem si  ale koupila pouze jednu. První knihu mi dal táta, který ji vyhrál v křížovce. Druhou jsem si koupila jako členka Knižního klubu a třetí jsem získala k recenzi od Báry z Cosmopolis

VÍŘIVKA   ➤   Lucie Konečná

AnotaceHelena se vrací po dvanácti letech z vězení. Začíná znovu od nuly a žije ze dne na den. Pronajme si garsonku s vířivkou uprostřed pokoje, najde si práci, přítele… Postupně zjišťuje, že se zase dokáže radovat. Nicméně minulost, kterou pečlivě skrývá, na ni zaútočí…

DVOJITÝ GAMBIT   ➤   Martina Málková

Anotace: Pětačtyřicetiletá, atraktivní Viola má soukromý život v troskách. Je rozvedená, sem tam si užívá sex se svým mladým šéfem, ale jinak si připadá vyhořelá. Náhodné setkání s hercem Petrem Veverkou, do kterého byla jako mladá platonicky zamilovaná, pro ni proto znamená nový impulz. Zvlášť když se ukáže, že Veverka její city opětuje. Radost z nového romantického vztahu však kalí malá lež – Veverka si Violu popletl s dívkou, se kterou kdysi dávno prožil vášnivou noc, a Viola ho z omylu nevyvedla. Zprvu nevinná lež však začíná přerůstat do problému, který by mohl začínající vztah ukončit. Viola však má pocit, že už nemůže couvnout, a tak se do lží zaplétá stále více…

A NA NEBI ČEKAJÍ HVĚZDY   ➤   Lori Nelson Spielman

Anotace: Erika, úspěšná realitní makléřka z New Yorku, má všechno – skvělou kariéru a dvě krásné dospívající dcery. Jenže jedna z nich, Kristen, zemře při vlakové nehodě. Kromě smutku nad ztrátou dcery se trápí také výčitkami. Ten den měla obě dcery vézt do školy ona, jenže dala přednost kariéře. Annie, druhá Eričina dcera, má svoje vlastní výčitky. Neměla nechat Krissie ten den odjet. Objeví se však jiskřička naděje. Co když došlo při identifikaci k záměně a Kristen je stále naživu? Její nezvyklé chování v den, kdy zemřela, i tajemné vzkazy, které Erika začne dostávat, tomu nasvědčují. Propast mezi Erikou a Annie se rozšiřuje, a tak zatímco Erika začíná pátrat na odlehlém ostrově Mackinac, kde sama vyrostla, odjíždí Annie do Paříže, protože věří, že Kristen se skrývá právě tam. Ale je Krissie opravdu to jediné, co je dokáže znovu sblížit?



Květen - v tomto měsíci mi přibyly do knihovny pouze knihy, které jsem si přinesla z knižního veletrhu.

SMRTKA + NIMBUS   ➤   Neal Shusterman

Nimbus - Anotace: Rowan se rozhodl, že na vlastní pěst napraví cech smrtek a podrobí jej zkoušce ohněm – a to doslova. Po zimním konkláve zmizel v ústraní a od té doby podniká útoky na zkažené smrtky — nejen ve StředoMerice, ale na celém kontinentu. Stal se z něj lidový hrdina – smrtka Lucifer – který v černé róbě odevzdává zkorumpované smrtky plamenům. Citra, z níž se pod dohledem smrtky Curieové stala mladší smrtka, zkaženost vidí a chce ji změnit zevnitř, ale na každém kroku nachází překážky, a dokonce se ocitá v ohrožení života. Rozkol mezi „starou gardou“ a „novým řádem“ se vyostřuje a vzájemné soupeření přechází od slov k činům. Nad tím vším bdí vševědoucí Nimbus – jediný, kdo má moc řešit závažné problémy dokonalého světa. Ale vloží se do toho, nebo bude jen přihlížet, jak se dokonalost mění v úpadek?

JEDNA ŽELVA ZA DRUHOU   ➤   John Green

Anotace: Šestnáctiletá Aza neměla vůbec v plánu pídit se po tajemstvích uprchlého miliardáře Rusella Picketta, ale v sázce je sto tisíc dolarů a její nejlepší a nejstatečnější kamarádka Daisy, se nemůže dočkat, až se společně pustí do vyšetřování. Aza se opravdu snaží. Snaží se být dobrou dcerou, skvělou kamarádkou, vzornou studentkou, a taky schopnou vyšetřovatelkou. Zároveň však bojuje s nekončícím vírem svých vlastních myšlenek, kterým není schopná poručit… Dlouho očekávaný návrat úspěšného autora bestsellerů Johna Greena, v němž se inspiroval svými vlastními zkušenostmi s mentální poruchou.

PŘIVEĎ MĚ ZPÁTKY   ➤   B. A. Paris

Anotace: Ona se ztratila, on šel dál, ale zůstala spousta tajemství. Až doteď. Byli mladí a zamilovaní. Na dovolené ve Francii zastavili u benzinové pumpy a Finn si odskočil. Když se vrátil, byla Layla pryč a už ji nikdy neviděl. Aspoň tak vypovídal na policii. O mnoho let později se Finn zasnoubil s Laylinou sestrou Ellen. Jenže najednou zavolala policie, že někdo Laylu spatřil. Začaly se objevovat dávno ztracené věci z její minulosti, tajné zprávy, různé stopy a varování. Co neznámý chce a kolik toho ví?

LÁSKA PRO SAMOUKY   ➤   Barbora Šťastná

Anotace: Nový život, noví muži. Tak proč si připadám jako stará kráva? Jak se liší randění v osmnácti a ve čtyřiceti? Vlastně skoro nijak. Ve čtyřiceti jste pořád stejně nejistí a zmatení jako v osmnácti, jenom už to nevypadá tak roztomile. Klára se o tom přesvědčí, když ze dne na den skončí její manželství a ona se znovu ocitne ve světě nezadaných. Zažije pár katastrofických schůzek, zjišťuje, jak vypadá seznamování přes Tinder, Facebook, Messenger a Instagram, a že trapasy online jsou stejně trapné jako ty skutečné.

ZA SNY   ➤   Karin Krajčo Babinská

Anotace: O cestě za sny s autorkou úspěšného blogu a stejnojmenného bestselleru Kecy, kecy, kecičky Toto je příběh Maxe a Marly. Muže, kterého vlastní způsob života dohnal na samé dno, a ženy překypující sice energií a radostí ze života, ale ukrývající osudové tajemství. Jejich náhodné setkání jim zcela změní životy. Vydávají se na společnou cestu bez cíle, aby nalezli ten nejcennější poklad. Příběh emotivně vypráví o lásce a znovuzrození. O naději, že jsme schopni dojít ke štěstí, jakkoli složité se to může zdát. O cestě za sny.

 DCERA ŽIVOTA   ➤   Giovanna & Tom Fletcher

AnotaceJmenuje se Eva a narodila se padesát let poté, co na svět přestaly přicházet holčičky. Jako poslední žena na planetě žije své dětství odděleně od mužů, nezná pravdu o světě kolem ani o minulosti. Je ale připravována na velký úkol a nese nesmírnou zodpovědnost: v šestnácti letech musí naplnit svůj osud. Když ale potká Brama, poprvé v životě zatouží po svobodě a vlastním příběhu. Zvolí si lásku, nebo budoucnost lidstva? První díl poutavé dystopické trilogie o velké lásce, který si získal srdce tisíců čtenářek a čtenářů.


Červen - v minulém měsíci jsem si nepořídila ani jednu knihu, ale přesto mi jedna přibyla. Táta opět vyhrál knihu v křížovkách a on není zrovna žádný vášnivý čtenář, tak mi ji dal. :)

TICHÉ ZLO   ➤   Emma Viskicová


Anotace: Caleb Zelic pronásleduje vraha svého nejlepšího přítele. Nikdy nezapomene žádnou tvář. A to mu může zachránit život. Calebův přítel z dětství a obchodní partner Gary byl brutálně zavražděn. Zlámali mu prsty, prořízli krk. Navíc policie podezírá Caleba, že on je vrah. Cítí se vinen za Garyho smrt, touží po pomstě a chce dokázat svou nevinu, pustí se tedy do pátrání na vlastní pěst. Caleb a jeho přítelkyně Frankie, bývalá policistka, se vydají po jediné stopě, kterou mají – jméno Scott. Nikdo neví, kdo je Scott. Ale Scott je vždy napřed. Jenomže Caleb je hluchý. V tichu, které ho obklopuje, se naučil porozumět lidem skrze signály skrývající se za každým úsměvem, grimasou, dotykem. Jenomže neslyšená a špatně odezíraná slova mohou způsobit problémy…

Posledním přírůstkem není tak úplně kniha. Co tím myslím? Tím mám na mysli svojí výhru v soutěži od OneHotBook - audioknihu Chlapec v pruhovaném pyžamu.

CHLAPEC V PRUHOVANÉM PYŽAMU   ➤   John Boyne 
(čte Michal Zelenka)


Anotace: Devítiletému Brunovi se nechce opouštět starý dobrý pokojíček, školu ani kamarády v Berlíně a stěhovat se do nového, osamělého a ponurého domu v tajemném místě, kterému říkají Oušic. Jenomže Fíra, nadřízený Brunova tatínka, tak rozhodl a děti do podobných záležitostí nemají co mluvit. S kým si tady ale Bruno bude hrát? Z okna vidí jen vysoký plot a za ním občas podivné lidi, kteří všichni nosí pyžamo – i přes den! A pak se jednoho dne seznámí se stejně starým Šmuelem…

A to je z přírůstků za druhý čtvrtletí vše. Jestli dobře počítám je to jedenáct knih. To někteří z vás máte jen za jeden měsíc. :-) Nutno podotknout, že plno z nich už mám i přečtené! Ptáte se které? To zjistíte v měsíčních rekapitulacích (ohlédnutích) a nebo v sekci "mé přečteno".

A co za knihy jste si za poslední dobu pořídili vy? Nebo čeká na vás některé z knih, která zde byla dnes zmíněná? Či jste některou četli? Napište mi do komentářů. 


Hezký den přeje, 
Vaše ൬ermaidka


Publikováno dne: středa 10. července/2019 v 10:30

Komentáře

  1. Ahoj.
    Pěkné kousky máš :-) Máme společné jen Tiché zlo, ze kterého jsem byla nadšená a jsem moc zvědavá, jestli vydají i pokračování.
    Přeji hezké čtení a parádní léto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Zdeni.
      Těším se až se do Tichého zla pustím, ale asi to jen tak nebude. Na léto mám jiné knižní plány :-)

      Vymazat
  2. Moc pěkné nové kousky :) Spousta z nich mě taky láká. Dala jsem si předsevzetí, že nebudu kupovat tolik knih, ale zatím se mi ho nedaří moc dodržovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji.
      Mě se to docela daří - toho moc nekupovat. Když si vezmu, že někteří čtenáři mají tolik knih jen za měsíc a tohle je shrnutí příspěvků za celé čtvrtletí, tak si myslím, že to není zas tak špatné :-D

      Vymazat
  3. Pěkné novinky. A na nebi... už mám taky na cestě, tak jsem zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se budu těšit na tvůj názor, ale myslím, že ti padne do noty :-)

      Vymazat
  4. Pěkné přírůstky :-) Jsem zvědavá, zda to Tiché zlo přečteš. Mně se líbilo, ale nejsem si tak úplně jistá, zda je to tvůj šálek kávy :-))
    Teď jsem si vzpomněla na tvé tramvajové vyprávění o zážitku s knížkou Jedna želva za druhou :D Musím se smát :D promiň :D
    Těším se na další čtvrtletí :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pffff! Jen se směj :-D
      A děkuji, taky jsem zvědavá ... v nejhorším ji nedočtu :-)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za váš komentář a čas strávený u článku. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

NOVÉ KOUSKY Č.12

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí