JARNÍ PŘÍRŮSTKY

Zdravím vás, milí knihomolové, 


mám tu připraven výčet svých knižních přírůstků za poslední dva měsíce - za duben a květen. 
Celkem vám představím devět knih, které mi nyní doma v knihovně čekají na přečtení.



DUBEN

V dubnu mi přibyly čtyři knihy📚, které jsem si pořídila při akci "podpoř nakladatelství". Já si vybrala nakonec akci na stránkách nakladatelského domu Grada, která nabízela k nákupu navíc knihu zdarma. Vybrala jsem si tři romantické kousky z edice 7 lásky. Z nabídky knih zdarma jsem si k balíčku vybrala jednu detektivku. Jedná se o první díl ze série o detektivu Danu Riley. 

ČERNÉ SRDCE   ➤   Anna-Lou Weatherley


Anotace: Detektiv Dan Riley musí zastavit sériového vraha.Na podlaze pokryté krví leží vedle bonboniéry ve tvaru srdce vzkaz se slovy: „Můj nádherný miláčku, je mi to moc líto. Odpusť mi to, prosím.“
Když je v jednom hotelovém pokoji v Londýně nalezeno tělo mrtvého muže s podřezanými zápěstími, zdá se, že jde o tragickou sebevraždu. Ale detektiv Dan Riley má podezření, že je to jinak, než je na první pohled zřejmé. Zpráva z patologie potvrzuje jeho nejhorší obavy – oběť byla otrávena. V tu chvíli má co dělat s vyšetřováním vraždy.
Brzy narazí na znepokojivý objev, který ukazuje na spojení mezi obětí a ženou z internetové seznamky, která si říká Zlatovláska. Šlo jí o pomstu nebo snad něco jiného?
Dan, který už dva roky truchlí po své těhotné přítelkyni, jež zahynula při autonehodě, se s veškerou vervou pouští do vyšetřování. Sotva však začnou jednotlivé dílky tohoto složitého případu do sebe zapadat, je nalezeno tělo mrtvé ženy s úplně identickými zraněními.
Dan je na stopě rozdvojené osobnosti, která je blíž, než tuší. Dokáže překonat své vlastní démony a zastavit vraha dřív, než bude pozdě?

ZNÁM TĚ ZE SVÝCH SNŮ   ➤   Clélie Avit


Anotace: Elsa leží po tragické nehodě v kómatu a nic nevnímá… nebo sito aspoň všichni myslí. Ve skutečnosti okolní svět slyší, jen nedokáže odpovědět. A zatímco se její rodina vzdává naděje, ona ji nalézá – v podobě Thibaulta, který ji poté, co náhodou zabloudí do jejího pokoje, začne pravidelně navštěvovat. A který jí dává něco, za co stojí za to bojovat.

NĚKDY JE HEZKÉ, ŽE MĚ MILUJEŠ   ➤   Marie Vareille


Anotace: Chloé je dokonalá Pařížanka: příliš hubená, příliš kouří a příliš pije. Od svého rozchodu má zlozvyk vymetat noční podniky a navazovat vztahy na jednu noc, které mají jediný účel – dát jí zapomenout. Constance, věčná romantička, teď už dlouho nezadaná, má ráda Jane Austenovou a čeká na svého pana Darcyho, který je ale stále v nedohlednu.
Jednoho dne se rozhodnou vzít život konečně do svých rukou a uzavřou spolu dohodu: Chloé stráví celý půlrok na venkově mezi vinicemi, daleko od všech mužů a pokušení, a pokusí se konečně napsat vytoužený román. Constance přestane snít o romantické lásce a začne se vídat s normálními muži. Navíc má za úkol vyspat se s neznámým mužem hned první noc po seznámení. Uzavřená dohoda nakonec zavede obě přítelkyně úplně jinam, než by každá z nich čekala…
Humorný román líčí milostné vztahy obou mladých žen i jejich cestovní eskapády – z Paříže přes kraj sauternských vinic až do Londýna. Vedle vtipně, s nadsázkou a sebeironicky podávaných situací se objevují i vážnější pasáže, které se vnímavě dotýkají tématu stárnutí a odcházení ze života. Skoro až do konce svižného příběhu není ale jasná zásadní věc: dokážou Chloé i Constance konečně poslat nesprávné muže k šípku a najít si toho pravého na celý život?


KNIHKUPECTVÍ NA BYLINKOVÉM NÁMĚSTÍ   ➤   Eric De Kermel


Anotace: Natálie a Nathan vychovali dvě děti a ocitají se ve věku, kdy je důležité společně začít novou životní etapu, a tak se rozhodnou pro odvážný krok – opustí Paříž a zamíří do půvabného středověkého městečka Uzès na jihu Francie, kde Natálie, původně profesorka francouzštiny, koupí malé knihkupectví. Tím si splní svůj dávný sen – žít mezi knihami.
Se svou velkorysostí, empatií a životním elánem dokáže Natálie rychle porozumět všem, kdo vcházejí do dveří jejího obchůdku. Stává se jejich důvěrnou posluchačkou a svého druhu „apatykářkou“, která namísto léčivých bylin a čajů ordinuje svým „pacientům” knihy na míru. 
Knihkupectví na Bylinkovém náměstí ožívá příběhy Natáliiných zákazníků – ať už to je mladá dívka Cloé s velmi přísnými rodiči, která si touží rozšířit literární i životní obzory, neúnavný cestovatel Filip nebo pošťák Arthur, který sní o životě herce… Majitelka knihkupectví v Uzès naslouchá citlivým příběhům plným něhy, humorným i smutným životním historkám a svým zákazníkům vždy ráda doporučí, která kniha je pro ně právě teď ta pravá. Z kouzelného knihkupectví na náměstí s platany na vás dýchne atmosféra půvabného jihofrancouzského městečka, kde z každé všední drobnosti čiší vyhlášené francouzské umění žít neboli „joie de vivre“.  


KVĚTEN

Během května mi celkem přibylo pět knih 📚. Po té co se otevřela knihkupectví jsem zavítala do Luxoru v Praze na Hlavním nádraží, kde jsem ulovila dva kousky. Poté jsem si "klika" dvě knihy na Knižním klubu. A minulý týden mi přišel recenzáček z Grady.

ČERNOBÍLE   ➤   Alexandra Bajnarová 


Anotace: Emin pohled na svět je ovlivněný traumatickým zážitkem z mládí. Václav okolo sebe šíří pozitivní energii, ale smutek, který tíží jeho samotného, je k neunesení. Lea odešla od tyranského manžela, aby sobě i svému synovi našla lepší místo k životu. Tomáš je muž silných mravních zásad, ovšem kvůli Emě by nad nimi měl najednou přimhouřit oči… A mezi nimi všemi Ben a Maria, Afričan a Češka. Opravdu je láska tak silná, aby dokázala zaoblit ostré hrany dvou naprosto odlišných kultur? Černobíle je román o tom, že i jednoduché situace mohou mít někdy složité řešení a obyčejné věci se nás mohou neobyčejně dotýkat.

OSVĚTIMSKÝ PROCES   ➤   Annette Hess


Anotace: Příběh rodiny, které osvětimský proces obrátil život naruby Frankfurt nad Mohanem 1963. Eva, absolventka tlumočnické školy a nejmladší dcera rodiny Bruhnsových, má krátce před zásnubami, když ji její agentura nečekaně požádá, aby překládala u mezinárodního tribunálu výpovědi bývalých polských vězňů, kteří přežili koncentrační tábor v Osvětimi. Její rodiče i budoucí manžel jsou zásadně proti: jde totiž o první poválečný proces proti nacistům, který se má konat v jejich městě. Eva o hrůzách v Osvětimi nikdy neslyšela, ale dá na svou intuici a postaví se rodičům na odpor. V tu chvíli ještě netuší, že proces století neodvratně změní nejen její zemi, ale i její vlastní život.

LOSOS V KALUŽI   ➤   Markéta Lukášková


Anotace: Cynická Bára není typ holky, která se ráno probudí se sexy rozcuchem, protáhne se a na první pokus vyfotí #nomakeup selfie, za kterou dostane 200 lajků, než dojde do koupelny. Je spíš ten typ holky, která se ráno bojí podívat do zrcadla, na zůstatek účtu a do lednice. Její život se otočí vzhůru nohama, když jí umře babička a „odejde do nebe“. Bára ale zjistí, že smrtí nic nekončí, naopak jí všechno začíná!

PANDA V NESNÁZÍCH   ➤   Markéta Lukášková   


Anotace: Dvě mladé ženy, každá v jiných nesnázích, v jiné době, a přesto mají tolik společného. Tereza, přezdívaná Panda, prožívá v současnosti rozchod a vrací se do svého starého dětského pokojíčku. Kromě složitého vztahu s mámou, psychických potíží a mindráků z vlastního vzhledu má těžkou hlavu z diplomové práce. Píše o neznámé hrdince Marii, člence třetího odboje, která si na začátku padesátých let minulého století vedla podrobné deníky a přechovávala u sebe jejího pradědečka Jaroslava. Tereza tak zjišťuje, že jeho útěk přes hranice byl mnohem dramatičtější než v jejích nejdivočejších představách…

VÍŠ, KDO SE DÍVÁ?   ➤   Catherine Ryan Howard


Anotace: PŘEHRÁT
Je noc a Andrew, manažer rezortu Chaty Shanamore, sleduje skrytou kamerou svého jediného hosta – mladou ženu. Rád se dívá do soukromí druhých. Pak ale uvidí něco, co nečekal. V záběru se objeví postava v černém, spící ženu ubodá a kameru zničí. Kdo je ten vrah? A jak věděl o kameře?
PAUZA
Natalie přijíždí do Shanamore. Je tma, zima a celý ten nápad jí najednou připadá uhozený. I na tom manažerovi je něco divného. Nejradši by se vrátila domů, jenže nemůže – dokud nenajde to, co hledá.
PŘETOČIT NA ZAČÁTEK
Napínavý příběh o vraždě zachycené skrytou kamerou. Abychom pochopili, co se stalo, musíme přetočit nahrávku a sledovat ji od začátku do konce. Do hrozného konce…


Tak to je mých devět jarních přírůstků. Četli jste některou z tohoto seznamu?
Těším se na vaše komentáře.

Mějte se hezky, 
Vaše ൬ermaidka


Publikováno dne: úterý 2. června/2020 v 12:00h

Komentáře

  1. Pěkná hromádka. Četla jsem jen Je hezké, že mě miluješ a hodně se mi líbila. A těším se na Knihkupectví na Bylinkovém náměstí. Už jsem ji chtěla mít přečtenou, ale nějak mi to nevyšlo.. :D Panda v nesnázích vypadá zajímavě, tak si počkám na recenzi a uvidím.
    Ať se knihy líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Zase mám pocit, že jsem se nějak moc rozšoupla... :(
      Tak uvidím, kdy se ke knihám dostanu. Nějak se mi ty knihy doma kupí..

      Vymazat
  2. Nejvíc se mi líbí knihy z edice 7lásky. :) Přeju ať se líbí a budu se těšit na recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem celkem zvědavá na knihu Víš, kdo se dívá? Všimla jsem si, že hodnocení na ni nic moc. Tak mám trochu obavy :-D
    Jinak přeji hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začínám mít ohledně knihy Víš, kdo se dívá také obavy :(
      Tobě také pěkné červnové čtení :-)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za váš komentář a čas strávený u článku. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

NOVÉ KOUSKY Č.12

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí