ČERVEN = NEJEN NAROZENINOVÉ PŘÍRŮSTKY

Zdravím!


Jak je z názvu dnešního článku zřejmé, během června mi bylo zase o rok více🎂
(snad se ani neptejte kolik)😉. 


Za červen mi přibylo stejně knih jako za leden, tedy celkem 6 knih📚. Možná by mi jich přibylo sedm, ale nakonec se nestihlo jedno setkání a popravdě netuším, jaký dárek nakonec ti dva pro mě zvolili. Z tohoto celkového počtu jsem si jako první koupila přímo u autorky její novinku, která mi dorazila s věnováním a podpisem. Následovaly tři recenzní kousky od nakladatelství Grada, za něž tímto děkuji. Zbývající dvě knihy jsou narozeninovými dárky.

Pojďme se společně podívat na výčet těchto knih:

MŮJ BRATR ALBATROS A JINÁ RODINNÁ ZVĚRSTVA   ➤   Zuzana Hubeňáková



Anotace: Že je bratr proutník a jsou s ním jenom problémy, věděla Sylva, vypravěčka prvního debutového románu populární blogerky Zuzany Hubeňákové, vždycky. Jenomže ani tak by ji nenapadlo, že když se tento podařený sourozenec rozhodne z pohnutek veskrze čistých a upřímných vzdát prostopášného života a udělat alespoň jednou v životě něco dobrého, bude to ještě větší katastrofa, zahrnující únos, ztrátu nejmilovanějšího člena rodiny, čili téměř nepojízdné Škody Fabie Combi, či střídavou péči o matku… A hádejte, kdo to musí vyřešit!

MED V HLAVĚ MARMELÁDA V SRDCI   ➤   Hilly Martinek



Anotace: Tilda žije s manželem Philippem, úspěšným právníkem, a dvěma dětmi v Hamburku. Vede docela spokojený život, jen někdy se jí zmocní pocit prázdnoty; jako by v jejím životě něco chybělo, jako by v něm byla velká černá díra, a ptá se sama sebe, co jí vlastně brání být doopravdy šťastná. Tyhle myšlenky však vždycky rychle odežene. Život běží dál ve vyjetých kolejích, dokud si jednoho dne neuvědomí, že její otec Niko v poslední době nápadně často zapomíná. Tohle už jednou zažila. Zmocní se jí strach. Strach, že by to mohl být počátek stejné nemoci, kterou trpěl dědeček Amandus a která jí ho vzala, když byla ještě malá.Tilda vyhledá své deníky ze svého dětství a při jejich četbě se ponoří do vzpomínek. Znovu je jedenáctiletou dívkou plnou odvahy, lásky a touhy po dobrodružství a vzpomíná na poslední léto s dědečkem, který onemocněl Alzheimerovou chorobou — na nejbláznivější, nejsmutnější a nejintenzivnější období svého života. Všechno začalo, když zemřela babička… Dojemný příběh o rodině a bezpodmínečné lásce, jež dokáže (byť jen na chvíli) zpomalit neúprosný osud.
Román scénáristky filmu Med v hlavě sleduje jeho oblíbené hrdiny a na pozadí příběhu plného lásky nabízí také poznatky o životě lidí s Alzheimerovou nemocí.

VRAŽDA NA BLATECH   ➤   Catherine Shepherd


Anotace: Kolik dívek ještě zemře, než najdou jejich vraha?
Julia Schwarzová o smrti něco ví. Pracuje totiž jako forenzní specialistka na pitevně. Spolupráce s kriminální policií a objasňování násilných úmrtí jsou u ní na denním pořádku. Ráda své případy zkoumá přímo na místě činu.
Když ji kriminální komisař Florian Kessler přizve k nálezu mrtvého těla mladé dívky na blatech, nezaváhá ani chvilku. Nakonec jsou poznatky z místa činu to jediné, z čeho můžou při vyšetřování vycházet. Během přepravy na pitevnu je totiž tělo dívky ukradeno.
Rozběhne se pátrání, které ale místo ztracené mrtvoly odhalí další oběť. Julii vrtá hlavou podezření, že by mohlo jít o sériového vraha, přestože provedení obou vražd je rozdílné. Jediným spojením mezi případy se zdají být podivné symboly, které mají obě mrtvé vytetované na břiše. Bohužel je nalezena další mrtvá dívka a pro vyšetřovatele začíná boj s časem.
Pokud nemá být obětí mnohem víc, musí pochopit, proč a jak si pachatel dívky vybírá a jaký význam pro něj mají vytetované symboly.

BYL JSEM ČÍSLO 30529   ➤   Felix Weinberg


Anotace: Válečné vzpomínky židovského chlapce z Čech
Po válce se Felix Weinberg, aby vůbec dokázal jít dál, rozhodl potlačit své vzpomínky a neohlížet se zpátky. Málokdo by uvěřil, že uznávaný vědec a univerzitní profesor fyziky jako dospívající chlapec prošel peklem koncentračních táborů a přežil i pochod smrti. Po šedesáti pěti letech se odhodlal svůj příběh sepsat, učinil tak ale s nečekaným nadhledem. Jen tak se mohl vrátit k událostem, které ho připravily o milovanou maminku, malého bratra i všechny další příbuzné. Zůstal mu jen otec, který ještě před okupací Československa uvízl v Anglii. Spolu si tam nakonec vybudovali nový život.
Měl jsem velmi šťastné dětství. Skončilo ovšem příliš brzy a příliš krutě vinou Adolfa Hitlera, já ovšem věřím, že právě na dětství záleží nejvíc. Vzpomínky na něj vytvářejí v mysli jakousi ulitu bezpečí a radosti, do níž se může člověk v dobách utrpení stáhnout. Moje ulita byla plná krásných vzpomínek a jistoty, že mě mí blízcí zbožňovali a milovali.

POD ŠPANĚLSKÝM SLUNCEM   ➤   Jenny Oliver


Anotace: Každé léto má svůj příběh… Prázdninové vzpomínky Avy Fisherové jsou nerozlučně spojené s letním domkem její babičky v ospalém přímořském španělském městečku Mariposa. Nyní se naposledy vrací a vrhá se do projektu, na který by byla její babička hrdá: chce zachránit Café Estrella, které bývalo srdcem městečka, ale teď chátrá. Daleko od londýnského shonu si Ava uvědomuje, že už není v životě šťastná. A léto strávené v domku u moře může být novým začátkem, který potřebuje…

KDYBY TO BYLO TAK SNADNÉ, DĚLAL BY TO KAŽDÝ   ➤   Petra Hülsmann


Anotace: Tak s tím učitelka hudební výchovy Annika rozhodně nepočítala: Jako z čistého nebe byla přeřazena z krásného vysněného Wertherova gymnázia na školu v absolutně nejproblémovější končině města. Nejenže se zdejší žáci věnují mnohem víc internetu než domácím úkolům – ale děti, které se přihlásily na Annikou založený muzikálový kroužek se zdají být naprosto bez talentu. Ale kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý. Annika se nevzdává a obrací se s prosbou o pomoc na svou dávnou lásku Tristana, který se stal mezitím divadelním režisérem. Pomáhat jí bude ovšem i soused Sebastian. Od té chvíle se ale nehraje jen na jevišti, ale i před ním, a zmatek den ode dne narůstá.

Pro dnešek jsme na konci. Jelikož jsem článek psala "narychlo" před odjezdem na "dovolenou" = prodloužený víkend, tak nemám bohužel u všech knih své fotky, a tak jsem použila obrázky z databazeknih.cz.
Doufám, že to nijak nevadí. :-)

P.S.: Jednu knihu z tohoto výčtu mám již přečtenou!   

A co vy? Četli jste některou z těchto knih? Nebo se na nějakou chystáte?
Napište mi do komentářů.
Přeji hezké první červencové dny.
Vaše ൬ermaidka


Publikováno dne: čtvrtek 2. července/2020 ve 11:00h

Komentáře

  1. Opožděně gratuluju. :) Všechny knihy vypadají velmi dobře. Hlavně poslední dvě mě zaujaly. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji to je od tebe milé.
      No jo - letní romantika ;)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za váš komentář a čas strávený u článku. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

NOVÉ KOUSKY Č.12

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí