NEJEN VÁNOČNÍ NADÍLKA

AHOJ! 


Jak jste se měli o svátcích? A co za knihy jste našli pod stromečkem? Snad vás nadílka mile potěšila, stejně jako mě. Mohu vám prozradit, že jsem mezi dárky našla i nějaké knížky - takže "Knižíšek"🎅 dorazil. Pod stromečkem jsem měla všeho všudy tři knížky a diář na nový rok.

Ale to k celkovému počtu prosincových přírůstků není vše. :-) 


Na instagramovém profilu Knih Dobrovský jsem vyhrála v jedné adventní soutěži balíček knih. Balíček by býval stihnul dorazit pod stromeček, jenže v době kdy přišel na adresu pobytu, jsem už byla dvě hodiny u mamky, abych tam strávila a oslavila vánoční svátky. A tak jsem si výhru vyzvedla 28. prosince na poště spolu s dalším balíčkem, který mi dorazil s recenzním výtiskem od Grady.

Celkem mi tedy za prosinec přibylo osm knih📚do hromádky "chystám se číst".

Postupně se vám pochlubím se všemi knihami, ale v prvé řadě začnu těmi Vánočními. :-) 

PRAVDA O ZÁZRACÍCH   ➤   Atticus


Anotace: Třetí sbírka romantické poezie od bestsellerového autora a instagramového fenoménu Atticuse. Texty o hledání smyslu ve věcech, které nás obklopují, i v nás samých, texty o obyčejných radostech života, o lásce i bolestivých rozchodech. Atticus píše citlivě a úsporně, s vtipem, laskavostí a sobě vlastním půvabem. Svou minimalistickou poezií nám připomíná, že zázraky jsou všude kolem nás – stačí se jen správně dívat.

SEJDEME SE V KNIHKUPECTVÍ   ➤   Amy Meyerson


Anotace: Miranda Brooksová milovala svého strýčka Billyho, jeho výstřední knihkupectví a hravé bojovky, které pro ni připravoval. Jenže v den jejích dvanáctých narozenin se něco stalo – Billy se pohádal s její matkou a záhadně zmizel ze života jejich rodiny. Miranda o něm nemá žádné zprávy, dokud se o šestnáct let později nedozví, že její strýček nedávno zemřel a zanechal jí neobvyklé dědictví – své knihkupectví, které je na pokraji bankrotu, a jednu poslední bojovku, na jejímž konci možná čeká odhalení rodinného tajemství…

DILEMA  ➤   B. A. Paris


Anotace: Pravda by ji mohla zničit. Mlčení zase zničí jeho.Livia nikdy nezažila svatbu snů, protože si Adama vzala v mládí a narychlo. O to víc se teď upíná na oslavu svých čtyřicátých narozenin, na níž bude chybět jen jejich dcera Marnie studující v zahraničí. Adam ale přichystal překvapení – tajně pro Marnie zařídil letenku domů. Když ho však během dne zdrtí šokující zpráva, není schopen ji Livii sdělit, než oslava skončí. Jak daleko zajde, aby své milované ženě dopřál posledních pár hodin štěstí?

Následná čtveřice knih je již zmíněná instagramová výhra od Knihy Dobrovský - balíček č. 9.

VLAK PRO DĚTI   ➤   Viola Ardone


Anotace: Těsně po druhé světové válce je jih Itálie zbídačený a na pokraji hladomoru. Právě tehdy je zorganizována speciální akce – vybrané děti z nejchudších rodin budou vlakem poslány na sever, kde se o ně postarají místní. Pro desítky dětí to znamená zásadní životní změnu. Cítí strach, nejistotu, ale možná také trochu naděje. Ovšem malý Amerigo Speranza brzy zjistí, že ještě větší výzvou, než odjet na sever a najít novou rodinu, je vrátit se zpátky na jih k té pravé. Strhující příběh o lásce nalezené na tom nejméně pravděpodobném místě i o krutých rozhodnutích, které by neměli podstoupit žádní rodiče.

DĚTI S HVĚZDOU   ➤   Mario Escobar


Anotace: Příběh naděje z Evropy sužované válkou. Od autora bestselleru Osvětimská ukolébavka.Píše se rok 1941 a v okupované Francii se stupňuje nacistický teror. Mladí židovští bratři Jacob a Moses zůstali v Paříži úplně sami – jejich rodiče jsou daleko a teta, která je měla na starosti, zemřela. Existuje jediný způsob, jak se vyhnout transportu do koncentračního tábora: útěk. Na své cestě za ztracenými rodiči poznají mnoho podob lidskosti, která je důkazem, že naděje přežívá i mezi hrůzami války.

OSVOBOZENÍ   ➤   Imogen Kealey


Anotace: V šestnácti letech Nancy opustila rodnou Austrálii, aby nalezla nový domov a životní lásku v Marseille. Ovšem během nacistické okupace nedokázala stát stranou a jako čím dál slavnější a hlavně nepolapitelnější Bílá myš se stala německým silám trnem v oku. Když byla odhalena, musela uprchnout do Anglie, zatímco jejího manžela Henriho zadrželo gestapo. Nancy se však nikdy nevzdává - po tvrdém výcviku se vrací do esesáky a gestapáky zamořené Francie, aby pomohla osvobodit svůj nový domov i milovaného Henriho...

DLOUHÝ LET DOMŮ   ➤  Alan Hlad


Anotace: Napínavá romance z druhé světové války inspirovaná skutečnými událostmi.Je září 1940. Německé bomby dopadají na Británii a strach z blížící se invaze roste. Nepřátelské letouny křižují nebe nad Eppingem, kde Susan Shepardová a její dědeček Bertie trénují poštovní holuby a připravují je na důležitý úkol.
Tisíce kilometrů odtud mladý americký pilot Ollie Evans nechce nečinně přihlížet hrůzám, které se dějí, a vydává se do Británie s úmyslem nabídnout pomoc Královskému letectvu. Jeho odhodlání ho přivede do Eppingu právě v okamžiku, kdy zasvěcení vojáci spolu se Susan a Bertiem spouští tajnou operaci s krycím názvem Columba. Jejím cílem je vysadit v okupované Francii stovky poštovních holubů a využít je k předávání šifrovaných informací o pohybech německých vojsk.
V den, kdy Ollie na misi odlétá, je oběma mladým lidem jasné, že mezi nimi vzniká víc než jen přátelství. Když je Ollieho letadlo za nepřátelskou linií sestřeleno, šance na to, že se znovu setkají klesne na nulu. Nečekaným pojítkem se však stane Susanina milovaná holubice jménem Vévodkyně. Její neuvěřitelná houževnatost a oddanost se promění v naději, že nic nemusí být ztraceno…
Neuvěřitelný příběh inspirovaný skutečnými událostmi. O síle lásky, hrdinství, ale i ztrátách, těžkých rozhodnutích a zbabělosti.

Posledním letošním přírůstkem je "zatoulaný" recenzní výtisk z nakladatelství Cosmopolis.

POSLEDNÍ VLAK DO LONDÝNA   ➤  Meg Waite Clayton


Anotace: Román podle skutečných událostí.Čeho lze dosáhnout, když se dobří lidé spojí proti zlu?
Píše se rok 1936 a nacisté jsou v očích patnáctiletého Stephana Neumana, začínajícího dramatika a syna bohaté vídeňské židovské rodiny, a jeho nejlepší přítelkyně, matematicky nadané Žofie-Heleny, jen primitivními neotesanci. Když se Hitlerovy síly dají do pohybu, bezstarostná nevinnost obou mladých lidí vezme zasvé.
V temnotách se však skrývá naděje. Holanďanka Truus Wijsmullerová riskuje vlastní život při pašování dětí ze zemí okupovaných nacisty do států, které jsou ochotné je přijmout. Tante Truus, jak jí všichni říkají, je odhodlaná zachránit tolik děti, kolik jen bude možné. A tak když Velká Británie rozhodne, že bude přijímat nezletilé uprchlíky z Říše, odváží se vyjednávat dokonce s Adolfem Eichmannem. Pustí se do závodu s časem ve snaze dopravit stovky dětí do bezpečí.
A na dobrodružnou cestu se vydávají i Stephan a Žofie-Helena.

Na společné force ještě můžete vidět dva bonusové dárky v podobě: Audioknihy Zlodějka knih (byla součástí balíčku od Knihy Dobrovský) a motivačního diáře Cup of style 2021, který byl v balíčku spolu s knihou Dilema od Marcelky (Zaostřeno na knihy), které tímto ještě jednou děkuji.😉 

Pokud správně počítám, tak jsme již na konci mých, nejen prosincových, ale i letošních knižních přírůstků! Nezbývá, než vám do nového roku popřát plno krásných knih!📚
Vaše ൬ermaidka


Publikováno dne: středa 30. prosince/2020 ve 12:30h

Komentáře

  1. Dilema se mi fakt líbilo a to i přes to, že se jednalo o jiný žánr, než na jaký jsme u autorky zvyklí.
    Tak ať se knihy líbí! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Na knihy se moc těším a na Dilema asi nejvíc. ,)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za váš komentář a čas strávený u článku. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí

LISTOPAD - 11. Ohlédnutí