LISTOPAD - 11. Ohlédnutí

Zdravím moji milí,


již máme za sebou 2. adventní neděli, "Ježíšek" nám pomalu klepe na dveře, a tak je nejvyšší čas se ještě na okamžik vrátit do listopadu a ukázat si jak jsem si v něm vedla. 

Listopad byl velice nezvykle pěkným a teplým měsícem. A pro mne osobně, také velice příjemným, neboť jsem navázala svoji první spolupráci, o čemž jste se mohli dočíst v listopadovém článku mých knižních přírůstků. Knihy, které byly v článku zmíněné vám klasicky vyjmenuji ke konci dnešního článku. 


Dalo mi to docela zabrat, ale nakonec jsem během listopadu přečetla tři knihy

1) U první knihy jsem strávila čtecí čas déle, než jsem předpokládala. Vůbec se mi nečetla snadno, a tak mi stránky moc neubývaly. O to méně, když jsem knihu otevřala pouze na cestách "do" a "z" práce. Knihu napsala Irka Sara Baume a nese poetický název Jasno lepo postín zhyna.
Příběh vypráví Ray - postarší muž, který si jednoho dne vezme opouštěného psa Jednooko. Příběh byl rozdělen do čtyř částí - podle ročních období. Ale jak už jsem psala nijak zvlášť mě neoslovil. Ze všeho nejvíc mi nesedla právě lyrická forma, která je na knize právě chválená a díky které kniha obdržela ocenění Magnesia Litera 2017 za překladovou knihu. 

2) Druhou knihu, do které jsem se v listopadu pustila jsem si pořídila jen pár dní před tím. Byla to kniha plná magických jevů a hlavně čtyř démonických povídek od Františka Kotlety - Poslední tango v Havaně. Knížka nese název podle první z povídek, která se mi líbila nejvíce. Nejméně čtivá mi přišla povídka předposlední - Dlouhá noc v Tokiu. Ale to je jen čistě můj pocit. Celkově byla kniha parádní zážitek a typická "kotletovka". :-)

3) Poslední dny jsem strávila u hodně zvláštní knížečky půjčené od kamarádky s názvem Padesát odstínů tymiánu od Zdenky Pšeničkové. Fantasy příběh o zemičce plné mateřídoušky, kde se ztrácejí mladé slečny a o jedné statečné princezně, která se nebojí zlého mága. Dokonce zde dostanete víc než kapku romantiky a dobrodružství. Hodně vtipné a oddechové čtivo, které mohu vřele doporučit. 
(Možná se pokusím sepsat minirecenzi - ale raději žádné sliby).

V listopadu přečteno celkem 864 stránek. 

Jak jsem již na začátku zmínila, přírůstky v listopadu byly a to konkrétně tyto tři:
Poslední tango v Havaně
Čas vlků 
a Dopis.

Konečné suma sumárum činí 52 knih k přečtení. 

Myslím, že k listopadovému shrnutí to bude vše. 

V příštím ohlédnutím vám mimo jiné napíšu, co za knížky jsem našla pod stromečkem - mám takový  neutuchající pocit, že určitě jedna tam bude... :-D


Hezký večer přeje, 
Vaše ൬ermaidka


Publikováno dne: pondělí 10.prosince/2018 v 18:00h

Komentáře

  1. Ach! Tvá první spolupráce a já nezanechala komentář :-/ Ale článek jsem četla, asi mě odradil od komentáře ten Kotleta :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kotleta za to může? No tak já ho číst zase dlouuuuho nebudu :-D
      A zrovna v listopadu byl z těch knížek Kotleta NEJ! :-D

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za váš komentář a čas strávený u článku. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

NOVÉ KOUSKY Č.12

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí