ČERVEN - 6. Ohlédnutí

Zdravím vás, moji čtenáři.


opět mám pocit, že jaksi nestíhám, a že už dávno tento článek tu měl být. Článek, ve kterém vám shrnu můj minulý čtecí měsíc, jak jsem si vedla, co za knihy jsem přečetla a hlavně kolik. Za červen mám trochu lepší skóre, přečetla jsem celkem 4 knihy📚. A jistě se ptáte, jestli mi nějaké nové kousky přibyly do knihovny. Nebojte, přibyly! Rovnou šest knih. 😉


Nyní bych vám ráda ukázala ty mé čtyři přečtené kousky. Pojďme na to!

1) Postřehy teplákové bohyně – je kniha od české autorky Zuzany Hubeňákové, od které jsem měla knihu pořízenou i s věnováním a podpisem. Tato humoristická knížečka byla plná odpovědí na otázky, na které se nikdo neptal. Autorka zde zábavnou formou popisuje různá úskalí rodičovství. Mě knížka přišla velmi čtivá a opravdu humorná. Fakt jsem se zasmála, a to plno situací si mohu pouze představovat, protože vlastní ratolesti jaksi postrádám, nebo dokonce i štěně. Takže pokud máte chuť na dávku neotřelého humoru, tak neváhejte, udělejte si pohodlí a začtěte se. Třeba i v teplákách.

Hodnocení = 5

2) Sucho – napsal Neal Shusterman spolu se svým synem Jarrodem. Autora jste mohli zaznamenat díky knižnímu boomu okolo titulu Smrtka. Sucho je další dystopický příběh, odehrávající se v jižní Kalifornii (okres Orange), kde dojde voda – tzv. Bezvodí. Oblast se „propadne“ do válečné zóny. Lidé jsou schopni se pro kapku vody pozabíjet. Příběhem nás provází Allysse se svým mladším bratrem Garrettem, sousedem Keltonem a náhodně potkanou Jacqui. Při své výpravě a pátrání po vodě musí každý z nich učinit neskutečná rozhodnutí, aby přežili. Podle mě to byla velice zajímavá kniha na téma, které je aktuální i dnes. A myslím, že na to právě chtěli autoři poukázat, na problém, který může jednou přijít. Proto si myslím, že by si tuhle knihu měl přečíst každý, i když zpracování je spíše věnované teenegerům. Sice mi stránky neutíkaly, tak jak bych chtěla, ale dané téma mě nutilo číst dál. A jako celek knihu nehodnotím, vůbec špatně, ba naopak.

Hodnocení = 4

3) Vražda na blatech – je detektivka od německé autorky Catherine Shepherd, jejíž děj se odehrává v Kolíně nad Rýnem a také na nedalekých blatech. Právě tady je nalezeno tělo mladé dívky a komisař Florian Kossler si na místo činu vyžádá forenzní specialistku Julii Schwarzovou. Podle prvotní ohledání se potvrdí, že dívka byla zavražděna. Nakonec jsou poznatky z místa činu to jediné z čeho můžou Florian a Julia vycházet, neboť během transportu na pitevnu bylo tělo ukradeno. Během pátrání po ztracené mrtvole se však objeví další oběť. Opět jde o mladou dívku a Julia si všimne, že i tato zavražděná dívka má na břiše vytetované zvláštní symboly, podobné, jako měla předešlá (ztracená oběť). Musím přiznat, že ze začátku mě kniha lehce nudila, ale kapitoly byly poměrně krátké a nabádaly k dalšímu čtení. Posléze dostal děj spád a záživnost, kterou si ponechal až do konce. Kniha se poté četla rychle a prakticky sama.
Můj celý názor na knihu najdete zde.

Hodnocení = 4

4) Láskou ji nespoutáš – je kniha básní, jejíž autor si získal srdce svých fanoušků prostřednictvím sociální sítě Instagram. Je znám pod pseudonymem Atticus. Já osobně mám poezii ráda, avšak, dávám přednost spíše té veršované. Takže k téhle „neveršované“ jsem si musela nejprve najít cestu, a zdá se, že našla. Básně se mi celkem líbily, nemohu sice říci, že by mě emočně zasáhly všechny, ale nějaké se opravdu našly. A také jedno velké plus dávám zpracování knihy, které bylo opravdu nádherné.

Hodnocení = 3

Za květen jsem přečetla 1144 stránek.

Během červnových dní, kdy jsem mimo jiné měla i narozeniny, mi přibylo celkem šest knih:
Byl jsem číslo 30529,
Vražda na blatech,
Pod španělským sluncem,
Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý,
Můj bratr albatros a jiná rodinná zvěrstva,
Med v hlavě, marmeláda v srdci.

Mé suma sumárum má nyní 62 knih k přečtení. 


Zajímalo by mne, jak jste si v červnu vedli vy?
Kolik knih jste přečetli a zda jste četli některou knihu z mého dnešního výčtu?
Napište mi do komentářů.

Přeji hezké červencové dny,   
Vaše ൬ermaidka



Publikováno dne: úterý 21. července/2020 v 21:00h

Komentáře

  1. Z přečtených knih jsem nečetla ani jednu, ale poezie od Atticuse mě láká už dlouho. Klasickou poezii mám moc ráda, ale s novodobou jaksi nemám příliš zkušeností. :)
    Co se týče novinek, těch není nikdy dost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Atticus není vůbec špatný, a tím že píše o lásce, tak se hezky čte i tato "novodobá poezie". Mám doma ještě Tmu mezi hvězdami a těším se, až ji také otevřu.

      Vymazat
  2. Z těchto knih jsem nepřečetla ani jednu, takže zrovna děkuji za tip na novou četbu. Jinak 6 nových knížek - krása. A celkové skóre 62 knih? Super! :-)

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, vítám tě tu a těší mě, že jsi si mezi knihami našla své tipy. :-)

      62 knih není skóre přečtených knih, ale suma sumárum knih, které mám doma k přečtení! Skóre přečtených knih ke konci června bylo pouhých dvacet.

      Vymazat
    2. Jejda, teď na to koukám, nevím, co jsem měla za zatmění, když jsem to četla, tak se nezlob :-) Asi u mě trochu zahrálo známé "podle sebe soudím tebe", protože já mám přečtených cca 65 knih od začátku roku.

      Ale k tomu teda musím říct, že máš pěknou zásobu četby.

      Ketrin ~ Vnímej blog



      Vymazat
    3. Tak to k 65 knihám gratuluji. :-)
      Já na takové číslo čtu bohužel hodně pomalu, takže mám za měsíc přečtené tak 3-4 kousky.

      Vymazat
  3. Z tvých knih na mne čeká Vražda na blatech, tak jsem zvědavá, jak se mi bude líbit. Super skóre :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak to jsem také zvědavá jak Ti sedne, budu se těšit na tvůj názor. :)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za váš komentář a čas strávený u článku. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

NOVÉ KOUSKY Č.12

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí